Az almaecet jótékony hatásai

HDR

Almaecet 5% (BUSZESZ Ecet Zrt.)

Ecetet keresgéltem a neten 5 l-es kiszerelésben, így akadtam rá a BUSZESZ Ecet Zrt. honlapjára (buszesz.hu). Azt eddig is tudtam a tanulmányaimból, hogy az ivóvízbe kis mennyiségben kevert almaecetnek jótékony hatása van az állatok egészségére. Nagy létszámú állattartó telepeken alkalmazzák is, mert így csökken az antibiotikum-felhasználás mértéke, antioxidáns hatása van, javul a takarmány hasznosításának aránya, esszenciális aminosavakat és B-vitaminokat tartalmaz, az enyhén savas környezetben nem tudnak elszaporodni a káros bélbaktériumok és nem vízkövesedik az itatórendszer.

Időnként szoktam inni egy pohár vizet, amibe pár csepp almaecetet teszek, frissítőnek sem utolsó. Bordó cica is szívesebben issza az ecetes vizet, és már a nagynéném, Teri is ad almaecetet javaslatomra a tyúkok ivóvizéhez, nincs is hasmenésük azóta.

A BUSZESZ Ecet Zrt. honlapján (http://www.buszesz.hu/hu/allattartas.htm) állatorvosok ajánlják az almaecet itatását. Ajánlom én, állatoknak és embereknek egyaránt, kis mennyiségben, mértékkel.

Egészségetekre!

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.